Gur Mariner na maand vertrokken uit Vlissingen

VLISSINGEN, 12 okt. De Gur Mariner heeft gisteravond de haven van Vlissingen verlaten. Het schip lag daar aan de ketting sinds 13 september. De Gur Mariner was deze zomer met onder meer machine-onderdelen en bouwmaterialen op weg naar Irak. Nadat een handelsembargo tegen dit land was afgekondigd, zette het schip koers naar Nederland. Daar werd het aan de ketting gelegd. Na juridisch getouwtrek eiste Irak deze week per kort geding restitutie van de reeds betaalde brandstofkosten van de Panamese eigenaar van het schip. Gisteren voldeed de rederij aan haar verplichtingen. Het schip kon daarop vertrekken. De Economische Controledienst is nog steeds bezig met een onderzoek naar de lading van het schip. Naar verwachting zal dit onderzoek nog geruime tijd in beslag nemen.