160 banen weg bij APT Nederland

ROTTERDAM, 11 okt. De fabriek voor telefooncentrales van APT Nederland in Den Haag zal met 160 werknemers afslanken. Voor ongeveer de helft van de betrokken werknemers dreigt ontslag, voor de rest wordt binnen en buiten het bedrijf vervangend werk gezocht. Dat heeft APT Nederland, werkmaatschappij van AT en T Network Systems International, gisteren bekend gemaakt.

De afslanking van de Haagse fabriek is volgens het bedrijf noodzakelijk geworden omdat de vraag verschuift van traditionele, analoge telefooncentrales naar moderne, digitale centrales. De digitale centrales zijn minder arbeidsintensief omdat het produktieproces efficienter is georganiseerd dan in de traditionele produktielijn en omdat steeds meer onderdelen worden ingekocht.

APT Nederland heeft vestigingen in Den Haag, Hilversum en Huizen. Moeder AT en T Network Systems startte in 1984 als een gezamenlijke onderneming van het Amerikaanse AT en T en Philips. Philips heeft zijn belang in de joint venture stapsgewijs afgebouwd. Enkele weken geleden trok Philips zich volledig uit de onderneming terug.