Schepper van Betty Boop overleden

SANTA MONICA, 10 okt. Myron Natwick, de schepper van het stripfiguurtje Betty Boop, is op 100-jarige leeftijd in Santa Monica, Californie, overleden. Hij ontwierp het figuurtje in opdracht van de Fleischer-tekenfilmstudio's bij het liedje Boop-boop-a-doop, dat eind jaren twintig populair was. Betty Boop verscheen voor het eerst in 1930 op de bioscoopschermen, in het tekenfilmpje Dizzy dishes. Gevraagd naar het wezen van Betty Boop, antwoordde Natwick kortgeleden dat zij maar een ding uitdroeg: seks. Natwick was ook de tekenaar van Sneeuwwitje in Walt Disney's tekenfilm Sneewwitje en de zeven dwergen.

Betty Boop werd twee jaar geleden opnieuw populair. Enkele nieuwe filmpjes werden uitgebracht, alsmede allerlei merchandising-artikelen. Royalties daarvan kreeg Natwick niet, omdat het copyright op zijn figuurtje in bezit was van de Fleischer-studio's. (UPI)