Manager Ooft vervangt trainer bij FC Utrecht

UTRECHT, 10 okt. Het bestuur van FC Utrecht heeft gisteren trainer Cees Loffeld op non-actief gesteld. In een verklaring wordt gesproken van 'het ontheffen van zijn taken als hoofdtrainer'. De functie van Loffeld als trainer-coach van het eerste team van de formatie uit de Domstad wordt voorlopig waargenomen door directeur Hans Ooft, die over de daarvoor benodigde papieren beschikt.

Loffeld was bij FC Utrecht aan zijn tweede seizoen bezig. Na een moeilijk jaar versterkte de ploeg zich voor deze competitie met onder anderen Marcel Liesdek, Pieter Bijl en Ab Plugboer. De resultaten werden er niet beter op. Na zeven competitieronden bezet FC Utrecht de zestiende plaats in de eredivisie met vier punten en een doelsaldo van 6-16.

Directeur Hans Ooft toonde zich weinig gelukkig over de gang van zaken bij FC Utrecht en zegt de taken van Loffeld liever niet te hebben overgenomen. 'Ik ben door het bestuur op mijn verantwoordelijkheden gewezen.'

De laatste keer dat Ooft als hoofdtrainer voor een groep stond was al weer een paar jaar geleden. Hij is vijf jaar in Japan werkzaam geweest. Daarvoor volgde hij de opleiding van de KNVB tot trainer/coach gevolgd.

Volgens Hans Ooft is de bestuursbeslissing het resultaat van een proces dat al geruime tijd aan de gang was, voor Cees Loffeld kwam de maatregel echter als een volledige verrassing. FC Utrecht-voorzitter Aalbers heeft ook in recente publicaties zijn vertrouwen in de trainer uitgesproken.

Loffeld deelde de beslissing van het bestuur zelf mee aan zijn spelersgroep. De oefenmeester heeft ondanks het verkapte ontslag nog steeds geen spijt van zijn beslissing het betaalde voetbal in te stappen na jarenlang de amateurvereniging Elinkwijk getraind te hebben. 'Nee. Dat besluit heb ik twee jaar geleden zeer bewust genomen. Alleen zal het nu natuurlijk wel moeilijker worden aan de slag te komen. Want hoe je het ook wendt of keert, ik kom toch beschadigd uit deze affaire.'

Loffeld is niet de eerste oefenmeester in het betaalde voetbal die dit seizoen van zijn taken ontheven is. Rinus Israel kon nog sneller, na vijf duels al, vertrekken bij BVV Den Bosch.