'Antillenroute' voor examens afgesloten

ZOETERMEER, 10 okt. De zogeheten Antillenroute bij de eindexamens in het voortgezet onderwijs is definitief afgesloten. Tot dusver konden Nederlandse leerlingen wegens het tijdverschil van 6 uur de opgaven faxen aan kennissen overzee. Staatssecretaris Wallage (onderwijs) heeft nu besloten dat de examens in gemeenschappelijke vakken in Nederland en op de Nederlandse Antillen en Aruba met ingang van dit schooljaar op hetzelfde moment beginnen. In de praktijk betekent dit dat die examens in Nederland 's middags plaatsvinden, en op de Antillen en Aruba 's ochtends. De vakken Frans, Duits, aardrijkskunde, geschiedenis, Spaans, Latijn, Grieks, filosofie, tekenen en Nederlands opstel zullen in Nederland in de morgen worden gehouden. Frans en Duits zijn wel gemeenschappelijke vakken, maar daarvoor zijn weinig kandidaten op de Antillen en Aruba.