Polly Peck krijgt respijt van bankiers

ROTTERDAM, 9 okt. Het Britse voedsel- en electronica concern Polly Peck heeft van zijn schuldeisende banken tot uiterlijk aanstaande vrijdag de tijd gekregen een oplossing te vinden voor zijn acute liquiditeitsproblemen die zijn ontstaan nadat de notering van Polly Peck op de beurs van Londen op 20 september werd geschorst.

De schorsing volgde op een onderzoek van het Britse Bureau voor ernstige fraudezaken naar mogelijk geknoei met de beurskoers aandelen Polly Peck.

De beursmaatregel was aanleiding voor verschillende banken de kredietkraan dicht te draaien en de afbetalingsverplichtingen van lange-termijn schulden te verscherpen. Door die maatregelen dreigde het concern in betalingsmoeilijkheden te raken.

Een consortium van 50 banken heeft afgelopen weekeinde ingestemd met een moratorium om onderhandelingen tussen bedrijf en banken een faire kans te geven. Polly Peck heeft een schuld van ongeveer 3,2 miljard gulden.

Het onderzoek van het Bureau voor ernstige fraudezaken richt zich op South Audley Management, een onderneming die de familiebelangen van Polly Peck's topman Asil Nadir behartigt. Het bureau onderzoekt of South Audley betrokken is geweest bij pogingen de beurskoers met oneigenlijke methoden te beinvloeden.