Paul Haarhuis uitgeschakeld

Paul Haarhuis is er niet in geslaagd de derde ronde van het met 1,8 miljoen gulden gedoteerde tennistoernooi in Tokio te bereiken. De Nederlander verloor vanmorgen in de tweede schifting van de als negende geplaatste Zwitser Jakob Hlasek. Na 6-4 winst van de eerste set raakte Haarhuis volledig van slag. In de tweede reeks schreef hij geen enkele game op zijn naam. In de beslissende set was er meer sprake van strijd. De Zwitser, ooit deel uitmakend van de top-tien, toonde zich net iets sterker dan Haarhuis.

Ook de als vierde geplaatste Ecuadoriaan Andres Gomez en de als zevende gerangschikte Amerikaan Michael Chang werden uitgeschakeld. Gomez, winnaar van de open Franse titel, was in twee sets niet opgewassen tegen de Zweed Thomas Hogstedt.

Chang verloor van Pat Cash. In de eerste set vond de Amerikaan nog het juiste antwoord op het service-volleyspel van de Australier, maar in de tweede sloeg Cash in de tie-break toe en in de beslissende set was er voor Chang helemaal geen houden meer aan.