Onderwijsbonden weigeren discussie met Wallage

ZOETERMEER, 9 okt. De vier onderwijsvakbonden hebben staatssecretaris Wallage (onderwijs) laten weten niet met hem te willen discussieren over het rapport 'Schaal en kwaliteit in het basisonderwijs', dat basisscholen van minimaal 250 leerlingen bepleit. De bonden waren door Wallage uitgenodigd om vrijdag met hem van gedachten te wisselen over schaalvergroting in het basisonderwijs. Eerder weigerden zij al een schriftelijke reactie. Volgens de bonden zijn de plannen in het rapport 'volledig buiten de realiteit'. Bovendien willen ze met hun reacties wachten tot Wallage zelf een standpunt heeft geformuleerd. Wallage verwijt de bonden 'koudwatervrees'. Omdat behalve de vier bonden ook de vijf besturenorganisaties zijn uitgenodigd, gaat het gesprek mogelijk toch door. Van de vijf organisaties heeft tot nu toe slechts een de uitnodiging afgeslagen.