In november top van Warschaupact

BOEDAPEST, 9 okt. Sovjet-leider Gorbatsjov en de andere leiders van lidstaten van het Warschaupact komen in november naar Boedapest om over de toekomst van het Warschaupact te praten. Dat heeft de Hongaarse premier, Jozsef Antall, gezegd. Antall noemde geen datum en gaf geen details over de tweede top van het Warschaupact sinds begin dit jaar. Hij herhaalde gisteren dat Hongarije van plan is zich volgend jaar terug te trekken uit de militaire structuur van het pact. Vorige week heeft een hoge Sovjet-militair gezinspeeld op de mogelijkheid dat de hele militaire structuur van het Oosteuropese bondgenootschap volgend jaar wordt ontmanteld. Volgens Antall heeft de Sovjet-leiding ingezien dat het Warschaupact geen nut meer heeft. Antall deed gisteren een beroep op de Verenigde Staten om het vacuum, ontstaan door de Sovjet-aftocht uit Oost-Europa, op te vullen. (AP)