Faeroer

Ruim een maand geleden gold het voetbalteam van de Faeroer als het lelijke eendje in het Europese voetbal. Een wedstrijd en een overwinning later, 1-0 tegen Oostenrijk, is dat allemaal veranderd en is het team van de archipel in de Atlantische Oceaan zelfs een publiekstrekker van de eerste orde geworden.

Twee dagen voor het tweede duel van de Faeroer in groep 4 van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 1992, blijken ruim 40.000 mensen geinteresseerd te zijn in het duel in Kopenhagen tegen Denemarken.

De Denen waren er vanuit gegaan dat het duel morgen door zo'n 3000 liefhebbers zou worden bijgewoond. Maar de winst van 'hun' team lokt nu alleen al 5000 inwoners van de Faeroer naar Kopenhagen.

De verrassende winst van de Faeroer op Oostenrijk heeft het optimisme in de Deense selectie niet getemperd. 'Het wordt minstens 6-0, ' stelde Barcelona-speler Michael Laudrup zelfverzekerd.