Triomf Becker

Boris Becker heeft zijn aanspraken op de leiderspositie in de tenniswereld kracht bijgezet door de open Australische indoorkampioenschappen in Sydney op zijn naam te brengen. In de finale won hij met 7-6 6-4 6-4 van Stefan Edberg; de enige op de wereldranglijst die boven hem staat. De vermoeide Edberg miste de reflexen de harde service van de Duitser goed te retourneren. Lendl had de krachten van Edberg eerder gesloopt. Terwijl Becker in de halve finales de negentienjarige Woodbridge in twee sets de baas bleef (7-5 6-4), hield Lendl de strijd tegen de Zweed meer dan twee uur vol. Uiteindelijk was Edberg met 3-6 7-6 (7-4) 6-3 de gelukkige winnaar. Winnaar en verliezer kwamen vervolgens nog als team in actie in het dubbelspel, waardoor Edberg zaterdag meer dan vier en een half uur op de baan stond.