Lubbers ontkent tussentijds vertrek uit Den Haag

DEN HAAG, 6 okt Premier Lubbers heeft gisteren herhaald dat hij niet van plan is tussentijds op te stappen om voorzitter te worden van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EG. Op zijn gebruikelijke persconferentie na afloop van de ministerraad zei Lubbers dat hij van plan is minister-president te blijven voor de volle kabinetsperiode. Oud-premier Van Agt verklaarde afgelopen donderdag voor de KRO-radio dat Lubbers een uitstekende kans maakt om de Fransman Delors als voorzitter van de Europese Commissie op te volgen. Lubbers bestempelde de opmerkingen van zijn voorganger als 'goed bedoeld, maar verwarring scheppend'. Een eventueel voortijdig vertrek noemde hij 'niet in strijd met het staatsrecht maar wel in strijd met mijn eigen opvatting en instelling'. Wat hem betreft hoeft er dan ook niet meer over 'gezeurd' te worden over zijn mogelijkheden om voorzitter van de Europese Commissie te worden.