Troostprijs

Als troostprijs voor het toewijzen van de Olympische Spelen in 1996 aan Atlanta zal mogelijk de Olympische marathon in Athene worden gehouden. Dit heeft Juan Antonio Samaranch, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comite, gisteren in Milaan gezegd. 'Athene en Griekenland hebben iets speciaals verdiend, iets dat Athene en heel de Olympische beweging in staat stelt op waardige wijze het eeuwfeest van de Spelen te vieren, ' zei Samaranch op een uitrijking van een IOC-prijs voor de Gazzetta dello Sport. De marathon zou kunnen worden gehouden op 6 april 1996, als het precies een eeuw geleden is dat de eerste Olympische Spelen van de moderne tijd werden geopend, of op 12 april, de dag dat de eerste Olympische marathon werd gelopen. Atlanta zou in principe al akkoord zijn gegaan met het afstaan van de marathon.