Topman van Volvo legt functie neer

ROTTERDAM, 5 okt. De 55-jarige Pehr Gyllenhammer, sinds 1971 president-directeur van het Zweedse autoconcern Volvo, heeft gisteren aangekondigd op 15 oktober af te treden. Christer Zetterberg volgt hem op.

Het aftreden van Gyllenhammar komt eerder dan verwacht, al werd er over een wisseling van de wacht bij Volvo gespeculeerd sinds vorig jaar november de 48-jarige Zetterberg naar Volvo is gehaald. Zetterberg is de voormalig directeur van een pulp- en papierfabriek en bankier. 'Als je een goede kandidaat voorhanden hebt, dan is er geen reden om verder te wachten', zo lichtte Gyllenhammar toe. Hij blijft aan als president-commissaris van Volvo.

Gyllenhammar zei zich in de toekomst te willen concentreren op de strategische ontwikkeling van het bedrijf. Daaronder valt ook de coordinatie met de voorzitter van het Franse autoconcern Renault, Raymond Levy, van de samenwerking tussen Volvo en Renault.