Schaatsbond lost problemen rondom marathonrijders op

AMERSFOORT, 5 okt. De problemen in het marathonschaatsen zijn opgelost. De schaatsbond (KNSB) heeft besloten een brief aan de licentiehouders over de betaling van een bedrag om mee te mogen doen aan de competitie als niet geschreven te beschouwen. Enkele weken geleden ontstond er opwinding bij de marathonrijders na ontvangst van een schrijven, waarin de bond aankondigde dat de sponsors een financiele bijdrage aan organisatie (KNSB) zouden moeten leveren.

Inmiddels heeft de KBSB overeenstemming bereikt met de Vereniging van Marathon Sponsors (VMS) over een contract voor drie jaar. Daarbij staat de VMS garant voor een aanzienlijke bijdrage in de begroting.

Daarnaast zal voor niet-leden van de VMS een bedrag per sponsor worden vastgesteld afhankelijk van aard, omvang en doelstellling van het bedrijf met betrekking tot het marathonschaatsen. Hierover wordt binnenkort overlegd.