Profboksers

De wereld boksbond voor amateurs (AIBA) is tegen de deelneming van profboksers aan het Olympisch toernooi. Dat is de belangrijkste conclusie van een vijfdaagse bijeenkomst, die onder auspicien van de AIBA, de medische commissie van het Internationaal Olympisch Comite en de Italiaanse boksbond in Assisi is gehouden. De bijeenkomst droeg het motto 'Gezondheid van sporters bij de Olympische Spelen' met de nadruk op het boksen. Voor rond 400 wetenschappers, artsen, trainers en officials van vele takken van sport uit alle werelddelen werd gesteld dat het amateur-boksen als voorbeeld kan worden gesteld voor wat betreft de bescherming van de gezondheid van de beoefenaar. De algemene conclusie was dat amateur- en profboksen twee totaal verschillende takken van sport zijn en dat zij onverenigbaar zijn. Zeker op de Olympische Spelen.