Mubarak: Egypte pakt door Irak gestuurde 'eenheden'

KAIRO, 5 okt. De Egyptische president Mubarak heeft Irak er gisteren van beschuldigd 'eenheden' naar Egypte te sturen voor aanslagen om de stabiliteit van het land te ondermijnen. 'We hebben ze gepakt. We zullen de rest arresteren', zei Mubarak in een toespraak ter gelegenheid van de 17de verjaardag van de Arabisch-Israelische oorlog van 1973. Mubarak zei dat de arrestanten 'tot een Arabische nationaliteit' behoren, maar gaf geen bijzonderheden. Wel waarschuwde hij de Palestijnen: 'Laat u niet meeslepen in terroristische acties', zei hij. 'Ik zal zeer streng zijn en niemand in Egypte zal u helpen.' In Egypte leven ongeveer 50.000 Palestijnen.

In veiligheidskringen verluidde dat de politie gisteren een Palestijnse infiltrant uit Libie heeft gearresteerd, en dat een tweede nog voortvluchtig was.

Minister van binnenlandse zaken Mohammed Abdel-Halim Moussa zei in een woensdag gepubliceerd vraaggesprek dat aanhangers van de Palestijnse terroristenleider Abu Nidal waren gegrepen die in het bezit waren van wapens en explosieven. 'Deze zaak gaat nu verder dan dreigementen', zei Moussa. 'Ze hebben al mensen van de Abu-Nidalgroep gestuurd, en anderen. Het is geen geheim dat we nu verscheidene terreurzaken onderzoeken.' (Reuterm AFP, AP)