Iraakse militairen dragen Britse woestijn-uniformen

LONDEN, 5 okt. Terwijl de Britse militairen in het Golfgebied transpireren in uniformen die zijn gemaakt voor een koel klimaat, zijn de Iraakse militairen gehuld in speciaal voor woestijngebieden ontworpen kledij die Londen Bagdad vier jaar geleden heeft verkocht.

Het Britse ministerie van defensie deelde gisteren mee in 1986 zijn hele voorraad woestijnuniformen aan Irak te hebben verkocht. De uniformen dateerden uit de jaren zestig, toen Britse militairen in Jemen waren gelegerd.

Het ministerie verkeerde in de mening dat ze niet langer nodig waren gezien Groot-Brittannies verminderde miltiaire verplichtingen in de wereld. Als gevolg daarvan moeten de 9.000 Britse militairen die al in het Golfgebied zijn of er nog aankomen, hun Europese camouflage-pakken dragen, in afwachting van de komst van nieuwe lichtgewicht-uniformen. (Reuter)