Freriks Lopend Vuur brandde nauwelijks

Dinsdag was Lopend Vuur terug, maar helaas, het vonkte niet, het knetterde niet, het brandde nauwelijks. De mediarubriek van de NOS is gepromoveerd tot een one-manshow van Philip Freriks, en de eerste indruk was dat Freriks daarbij geen enkele partner nodig had. Hij sprak en grapte en zo ging de biografie van de weduwe Rost van Tonningen in onoverzichtelijk gerommel ten onder, kreeg Johan Anthierens' oude verhaal over de Belgische koning geen contour en bleef de vaderlandse royalty in cafe-gebabbel over Greet Hofmans steken. De bijdrage van de society-verslaggever was niet erg adequaat geknipt en gesneden. Waarom Yvonne Kroonenberg naar Henk Elsink was getogen, bleef in mist gehuld. Elsink zei ongehinderd wat hij zeggen wilde en dat was dat.

Lopend Vuur wordt dit seizoen gemaakt onder leiding van de voormalige hoofdredactie van HP. Jansen van Galen en Van de Westelaken moeten hun nieuwe metier nog onder de knie krijgen, dus wie weet hoe goed het wordt. Het begin wees erop dat ze nu in Hilversum Haagse Postje willen spelen en of dat zonder de leuke pennetjes van HP wat worden kan, ik denk van niet.

    • Wilma Cornelisse