Weer advertentie Krant op Zondag geweigerd

AMSTERDAM, 4 okt. Opnieuw heeft een aantal dagbladuitgevers geweigerd een advertentie van De Krant Op Zondag te plaatsen. De advertenties waren door Betapress, die de losse verkoop voor haar rekening neemt, aangeboden en bevatten lijsten met de verkooppunten van de zondagskrant. Mr. E. A. Haverbeke, hoofd juridische zaken bij de Audax Groep waarvan Betapress een onderdeel is, zegt dat de advertentie, die was bestemd voor huis-aan-huis-bladen, zonder opgaaf van redenen is geweigerd door de VNU Dagbladengroep, Wegener Tijl, De Oostelijke Dagbladen Combinatie en het Limburgs Dagblad. Sijthoff en de Verenigde Noordhollandse Dagbladen nemen de advertentie wel op. Eerder weigerden de Perscombinatie, de Dagbladunie en de Telegraaf een advertentie van De Krant Op Zondag. Het ministerie van economische zaken liet de uitgevers weten dat de advertentie alsnog moest worden geplaatst.