Verlies rugbyers

Het Nederlandse rugbyteam heeft gisteren in Treviso ook de tweede wedstrijd in het kwalificatietoernooi voor de wereldbeker verloren. Tegen Italie werd het, ondanks een voortdurend overwicht, 11-24 na een ruststand van 7-0 voor Oranje. Het was de tweede keer dat de beide landen elkaar ontmoetten. Italie won beide malen.

Nederland had, vooral in de eerste helft, Italie volkomen in bedwang. Maar opnieuw faalde de anders zo slagvaardige 'schopper' Marc Michelsen. Drie maal miste hij een vrije schop en een keer een conversie. Het scheelde elf punten. Nederland leidde desondanks bij rust door een try van Van Loon en een kick van Marcker met 7-0.

In de tweede helft sloegen de Azzuri terug. Zij lieten wel zien hoe kicks genomen dienden te worden en vooral full-back Cuwtiwila gaf een superieure demonstratie. Van de zes strafschoppen benutte hij er vijf. Hij maakte zijn misser goed door een dropgoal en het afronden van een conversie na een try van Favaro. Daardoor keek Nederland een kwartier voor het einde plotseling tegen een 7-24 achterstand aan. Vlak voor tijd gaf Van Altena via een try, waarvan de conversie weer door Michelsen werd gemist, de eindstand een iets draaglijker aanzien (11-24). Roemenie won het harde duel tegen Spanje vrij gemakkelijk met 19-6 (7-6).