Vanderlande Industries

Vanderlande Industries (interne transportsystemen) te Veghel heeft over het afgelopen boekjaar (afgesloten op 31 mei 1990) een nettowinst geboekt van fl.9,3 miljoen, een stijging van 16 procent in vergelijking met het vorige verslagjaar. De omzet steeg met 29 procent tot fl.160 miljoen.

De omzet is voor 85 procent gerealiseerd in het buitenland. Vanderlande heeft eigen vestigingen of dochters in Belgie, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannie en Hongkong. Het bedrijf heeft 400 werknemers in dienst, van wie 300 in Nederland.

Het bedrijfsresultaat steeg met 6 procent naar fl.13,7 miljoen. De investeringen in materiele vaste activa stegen van fl.3,4 miljoen tot fl.4 miljoen. In het lopende boekjaar verwacht het bedrijf dat de investeringen toenemen naar ongeveer fl.7 miljoen.

De aandelen Vanderlande zijn in handen van de Nederlandse Participatie Maatschappij, Albif, de Werknemers Participatie Maatschappij en het management van de onderneming.