Nog slechts een Nederlandse club in Europa Cup

ROTTERDAM, 4 okt. Door de uitschakeling van PSV (bekerwinnaars), FC Twente en Roda JC (Uefa Cup) heeft Nederland alleen nog Vitesse over in de Europese voetbalbekers. In de strijd om de Uefa Cup schakelde deze club dinsdag Derry City uit. Het is 25 jaar geleden dat er na de eerste ronde nog slechts een Nederlandse vertegenwoordiger overbleef. Overigens is er door de schorsing van landskampioen Ajax dit seizoen geen vertegenwoordiger in de Europa Cup 1.

PSV kwam tegen Montpellier niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De Fransen hadden de eerste ontmoeting, twee weken geleden, met 1-0 gewonnen. Manager Ploegsma van de Eindhovense club sprak van een catastrofe en becijferde dat het vroegtijdige vertrek uit het bekertoernooi twee miljoen gulden kost.

FC Twente dwong Bayer Leverkusen nog een verlenging af, maar dat bleek het maximaal haalbare voor de formatie uit Enschede. Het werd 1-1, voldoende voor de Duitsers om verder te gaan. Roda JC verloor in en tegen Monaco met dezelfde cijfers als thuis: 3-1.

Pag.13: Schrikbeeld van 1986 doemt op voor PSV