Ieren vast op verdenking moordaanslag

LONDEN, 4 okt. De Britse politie heeft gisteren twee Ierse mannen, die dinsdag nabij het prehistorische monument Stonehenge in het zuiden van Engeland waren gearresteerd, ondervraagd op verdenking van medeplichtigheid aan de recente moordaanslag op Ian Gow. Dit conservatieve parlementslid, een vertrouweling van premier Margaret Thatcher, kwam eind juli om het leven toen een bom ontplofte onder zijn auto. Het Ierse Republikeinse Leger (IRA) stelde zich later voor de aanslag verantwoordelijk.

Een vrouw die samen met het tweetal was gearresteerd werd gisteren vrijgelaten. Een woordvoerder van de politie maakte bekend dat de twee behalve van de moord op Gow ook worden verdacht van andere aanslagen.

De politie kwam de twee vermoedelijke IRA-leden op het spoor toen ze twee weken geleden met wapens werden gesignaleerd bij de woning van Sir Charles Tidbury, een voormalige topman van de bierbrouwerij Whitebread. Tidbury, die op 50 kilometer afstand van Stonehenge woont, heeft permanente politiebescherming. De auto waarmee de twee mannen in de buurt van Tidbury's woning waren gezien, was dezelfde als die waarmee ze in Stonehenge werden aangehouden. (AFP, AP)