Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Human interest

Echtgenoot van prinses Monaco dood

MONTE CARLO, 4 okt. Stefano Casiraghi, de echtgenoot van prinses Caroline uit Monaco, is gisteren omgekomen bij een ongeluk met zijn catamaran-motorboot.

Casiraghi was op slag dood toen zijn boot met een snelheid van 150 kilometer per uur over de kop sloeg. De 30-jarige Italiaan die in een race zijn wereldtitel verdedigde, probeerde de tijd goed te maken die hij in de wedstrijd van maandag verloren had doordat hij was gestopt om de bestuurder te redden van een boot die in brand was gevlogen. De tweede bestuurder van Casiraghi's boot overleefde het ongeluk.

Direct na het bekendworden van het ongeluk hulde Monaco zich in diepe rouw. De 33-jarige Prinses Caroline haastte zich, in het zwart gekleed, uit Parijs naar Monaco. Caroline trouwde zeven jaar geleden met Stefano Casiraghi, op zijn 23ste al een succesvol zakenman. Een jaar eerder was de moeder van Caroline, prinses Gracia, omgekomen bij een auto-ongeluk. Casiraghi was de tweede echtgenoot van Caroline. Haar eerste huwelijk met de Franse 'playboy' Philippe Junot liep in 1980 uit op een scheiding, tot dan toe ongekend in een katholieke koninklijke familie. (Reuter)