DE NACHT VAN DE LEVENDE DODEN

De groeiende belangstelling in de filmhuizen voor de artistieke kwaliteiten van aanvankelijk in minder deftige theaters vertoonde griezelfilms komt tot uiting in een nachtelijke marathon van het Amsterdamse Desmet onder de titel 'De nacht van de levende doden'. In een zaal wordt de complete zombie-trilogie van de onafhankelijke Amerikaanse regisseur George A. Romero vertoond: Night of the Living Dead (1968), Dawn of the Dead (1979) en Day of the Dead (1985). In de andere zaal zijn variaties op hetzelfde thema te bewonderen: Romero's omnibusfilm naar het werk van horror-auteur Stephen King, Creepshow (1982), alsmede Dan O'Bannons Return of the Living Dead (1985) en de spaghetti-variant Zombi 2 van Lucio Fulci (1979).

De Nacht Van De Levende Doden. Amsterdam, Desmet. Vr 5ooktober, aanvang: 23.30u.