Cresson wil nieuwe post Frans kabinet

PARIJS, 4 okt. De dinsdag afgetreden Franse minister voor Europese zaken, mevrouw Edith Cresson, hoopt nog voor 1992 als minister voor industrie in het kabinet terug te keren. Dat heeft The Wall Street Journal vandaag gemeld. Cresson, die is opgevolgd door president Mitterrands adviseur mevrouw Elisabeth Guigou, geniet volgens haar naaste medewerkers nog steeds de steun van de president. Gisteren bood haar oude werkgever, de elektronicafirma Schneider, Cresson een baan aan als 'internationaal consultant', maar in een vraaggesprek voor de televisie liet ze in het midden of ze daar op zal ingaan. Cresson trad af na een conflict met premier Rocard, die niet instemde met haar pogingen de Franse auto-industrie te beschermen voor concurrentie uit Duitsland en Japan. (AFP)