Breukink wint tijdrit Ierland

Erik Breukink heeft vanmorgen de tweede etappe van de Ronde van Ierland gewonnen. De renner uit de ploeg van Jan Gisbers zegevierde in zijn specialiteit: tijdrit. De Belg Johan Museeuw werd tweede en de Brit Sean Yates derde. Breukink kwam daardoor aan de leiding in het algemeen klassement. De tijdrit ging over 27,5 kilometer.

Johan Lammerts won gisteren de eerste etappe. Het was zijn eerste overwinning sinds augustus vorig jaar. Hij jaagde 30 kilometer op de Nieuwzeelander Miller, die na 90 kilometer was ontsnapt. Gezamenlijk bouwden de twee een voorsprong van 9 minuten en 50 seconden op, waarvan 25 seconden overbleef.

De vreugde in de ploeg werd getemperd omdat kopman Greg LeMond de strijd in de laatste van twee plaatstelijke rondes in Waterford met maagklachten staakte. Sinds de wereldtitelstrijd in Japan heeft LeMond last van een virusinfectie in de buik. Hij klaagt over extreme vermoeidheid. 'Binnenkort laat ik een bloedtest doen'.

Het was de derde wedstrijd sinds het WK waarin de winnaar van de Ronde van Frankrijk voortijdig stopte. LeMond kwam op grote achterstand en probeerde het gat dichten met behulp van de Fransen Cornillet en Pensec. Dat duo had zich laten terugvallen om ploegmaat Robert Millar, slachtoffer van een valpartij, terug in de kop van de groep te brengen. Dat lukte overigens niet.