Aarque ontslaat 80 man

ROTTERDAM, 4 okt. Het bankroet van de Delftse firma Aarque Systems betekent ontslag voor 80 van de 170 werknemers. De anderen gaan over naar het nieuw opgerichte Aarque Repro, dat een deel van de activiteiten voortzet.

Aarque Systems, fabrikant van lichtgevoelige reprografische materialen en distributeur van lichtdruk- en kopieerapparatuur, werd vorige week failliet verklaard. Volgens drs. H. Nijenhuis, die sinds juli 1989 bij Aarque Systems werkte en nu Aarque Repro leidt, is 'Systems' bankroet gegaan door mismanagement van zijn voorgangers. In 1988 leed het bedrijf 8 miljoen verlies.

De negentig ontslagen zijn volgens Nijenhuis niet te voorkomen, omdat de verliesgevende produktie wordt afgestoten. De nieuwe firma zich gaat toeleggen op de handel in apparatuur en materialen voor tekenkamer en reproduktiewerk. Volgens A. P. G. de Jong van de Industriebond FNV is weinig te doen aan de ontslagen bij Aarque.