Zes Nederlanders wegens hasj voor Duitse rechter

FRANKFURT, 3 okt. Op beschuldiging van handel in hasj met een waarde van meer dan drie miljoen mark zijn gisteren zes Nederlanders verschenen voor het gerechtshof in Frankfurt aan de Main. De partij van 600 kilo zouden worden verkocht aan een afnemer in Idstein in de deelstaat Hessen. De verdediging zal tijdens het proces aanvoeren dat de koper een ambtenaar van de Duitse federale recherche was. Aangezien op de betrokken ambtenaar inmiddels een aanslag is gepleegd, gelden bij het proces scherpe veiligheidsmaatregelen. De man legt morgen een getuigenverklaring af. De advocaten van de zes Nederlanders, in de leeftijd tussen 25 en 50 jaar, eisten dat het proces wordt opgeschort omdat een protestnota van de Nederlandse regering wordt verwacht. Activiteit als van de ambtenaar is volgens de verdediging in Nederland in strijd met het volkenrecht. De aanklagervoerde namens het openbaar ministerie aan dat de misdrijven zich niet in Nederland maar op Duitse bodem afspeelden.