Taxichauffeurs Schiphol kunnen werk niet aan

SCHIPHOL, 3 okt. De taxichauffeurs die als standplaats Schiphol hebben, kunnen het werk niet meer aan.

De economische politierechter deed vorige week de uitspraak dat Amsterdamse taxichauffeurs niet langer personen mogen vervoeren vanaf deluchthaven naar de hoofdstad. Dat is alleen nog toegestaan aan taxi's met een vergunning voor Schiphol. Dat heeft lange wachttijdenvoor reizigers tot gevolg. 'Het is gekkenwerk', zeggen Schiphol-chauffeurs. 'Mensen moeten soms drie kwartier op een taxi wachten.'

Gisteren zijn bovendien de haltes voor het openbaar vervoer en de taxi's verplaatst vanwege de werkzaamheden aan de aankomsthal van deluchthaven. Dat heeft veel boze reacties van reizigers tot gevolg. Door de bouwconstructies voor de uitgang is het voor reizigers moeilijk zich te orienteren.