Maxwell wil zijn belangen in tv afstoten

LONDEN, 3 okt. De Britse mediagigant Robert Maxwell heeft gisteren aangekondigd dat zijn MMC-groep alle belangen in TV-maatschappijen af zal stoten en zich volledig zal concentreren op de gedrukte media.

Het besluit volgt op recente investeringen van de groep in nieuwe technologie die het mogelijk moet maken haar kranten volledig in kleurendruk te brengen, inclusief het vlaggeschip van MMC, het sensationele dagblad The Daily Mirror.

'De groep wil zich van haar huidige TV-belangen ontdoen om zich te kunnen concentreren op haar eerder aangekondigde strategie', zo zei Maxwell in een verklaring. ' Dat betekent dat we afstand doen van een belang van 20 procent in het Britse Central TV, van een belang van 12,5 procent in kanaal TV1 in Frankrijk en van ons belang van 51 procent in de muziekzender MTV.' De groep wil ook haar belangen in British Cable-TV van de hand doen.

Maxwell, die in Tsjechslowakije is geboren, verklaarde dat MMC al een aantal zakenovereenkomsten had gesloten in Oost Europa. 'We zijn van plan onze activiteiten in de krantensector verder uit te breiden, zowel op de thuismarkt als in het buitenland, met name in de Verenigde Staten. Daar doen zich uitstekende mogelijkheden voor voor expansie.' (Reuter)