Europa Cup I

Glasgow Rangers heeft, in ieder geval voor een etmaal, het doelpuntenrecord in de eerste ronde van het toernooi van de landskampioenen in handen. De Schotse titelhouder, op Malta in de eerste wedstrijd tegen La Valetta winnaar met 4-0, had die score nu al bij rust bereikt om tenslotte op 6-0 te eindigen. Johnston scoorde drie keer, waarvan een maal uit een strafschop. In de eerste wedstrijd had de buitenspeler ook al twee doelpunten gemaakt.

Bij de andere twee wedstrijden maakten ook Mihajlovic en Losada ieder drie doelpunten. De Joegoslaaf Mihajlovic zorgde voor zijn drie treffers, waarvan twee in de slotminuten, nadat Augenthaler pas kort na rust de score had geopend in de strijd tussen Bayern Munchen en Apoel Nicosia.

Real Madrid kwam net als de Rangers tot zes treffers. Real speelde zonder doelman Buyo en de Mexicaan Sanchez en zette Hagi alleen maar als invaller in. Voor Real betekende het de honderdste overwinning in het toernooi van de landskampioenen uit 166 wedstrijden.