Drie doden bij Intifadah

JERUZALEM, 3 okt. Op de Westelijke Jordaanoever heben Israelische militairen gisteren drie Palestijnen doodgeschoten bij de ergste botsingen sinds minister van defensie Moshe Arens enkele maanden geleden maatregelen nam om het aantal slachtoffers van de intifadah binnen de perken te houden. In de stad Jenin schoten militairen eerst een 22-jarige Palestijn dood die vier maanden geleden uit een gevangenis was ontsnapt. Bij daaropvolgende botsingen met jonge Palestijnen die met stenen gooiden schoten militairen twee Palestijnen dood. Er vielen zeker drie gewonden.

Toen hij in juni als minister van defensie aantrad heeft Arens de contacten tussen militairen en Palestijnen tot een minimum beperkt en de regels ten aanzien van gebruik van vuurwapens door militairen verscherpt. Sinds de dood van een militair die vorige week in een vluchtelingenkamp in de Gazastrook levend werd verbrand, staat Arensechter onder druk om een hardere politiek te voeren. (Reuter)