Vliegdekschip Spanje paraat voor de Golf

MADRID, 2 okt. De Spaanse marine heeft het vliegdekschip Principe de Asturias in gereedheid gebracht om af te reizen naar de Golf. Op dit moment neemt Spanje met twee korvetten en een fregat deel aan de zeeblokkade van Irak en heeft de regering nog geen beslissing genomen over het zenden van meer eenheden. Admiraal Jorge Calvar, de bevelhebber van het vliegdekschip, zei echter het afgelopen weekeinde dat de Principe de Asturias beter geschikt is om te opereren in 'wateren met een beperkte manoevreerruimte' dan de veel grotere Amerikaanse vliegdekschepen. Het vlaggeschip van de Spaanse marine is uitgerust met helikopters en jachtvliegtuigen van het type Harrier, die vrijwel verticaal kunnen opstijgen. Het bevindt zich op dit moment in de Kaspische Zee, om te oefenen samen met Italiaanse en Griekse schepen.