Onbekende groep pleegde aanslag

DJIBOUTI, 2 okt. De aanslag op een cafeterras in Djibouti waarbij donderdag een Frans jongetje om het leven kwam, is opgeeist door de tot dusverre onbekende Beweging van de Djiboutaanse Jeugd. In een desbetreffende brief werden het 'corrupte regime (van Djibouti) en zijn medestanders' veroordeeld. Tegelijk werd bekend dat een eveneens onbekend Geheim Comite van de Beweging van de Djiboutaanse Arabische Jeugd voor de aanslag dreigbrieven heeft gestuurd aan de ambassades van Frankrijk en de Verenigde Staten in Djibouti en aan de plaatselijke regering. Daarin werden aanslagen op 'Fransen, Britten en Amerikanen die zich geisoleerd in Djibouti bevinden' aangekondigd 'zodra uw komende agressie tegen het Iraakse broedervolk begint'. De Franse regering heeft eerder vergelding tegen Irak aangekondigd, als de aanslag met de Iraakse autoriteiten in verband wordt gebracht. (AFP, Reuter)