HCS Technology

Automatiseringsbedrijf HCS Technology gaat zijn afdeling electrotechnische materialen en componenten (Electronics Group) verkopen. Volgens de onderneming past deze stap in het beleid de activiteiten van HCS te concentreren op automatisering en distributie.

Inmiddels is al overeenstemming bereikt over de aandelenverkoop van de HCS-werkmaatschappijen Electrometaal uit Den Haag en Bolderheij te Huizen (gezamenlijke omzet f. 50 miljoen) aan het Franse CDME. Dit bedrijf is distributeur van electrotechnische installatiematerialen met meer dan 550 verkooppunten in dertien landen en een jaarlijkse omzet van 10,4 miljard Franse frank.

De aandelenverkoop gebeurt tegen betaling in contanten. HCS verzekert dat het geen gevolgen zal heben voor de werkgelegenheid in beide Nederlandse bedrijven. Bij Electrometaal werken 71 mensen en bij Bolderheij 34.