Wijk Den Haag ontruimd wegens verdachte koffer

DEN HAAG, 1 okt. Een verdacht koffertje, dat na onderzoek geen explosieven bleek te bevatten, was vanochtend in Den Haag aanleiding voor de evacuatie van ruim honderd mensen. Het koffertje was om half twaalf ontdekt op de Koninginnegracht, nabij een Spaans handelskantoor. Eerder zijn in Den Haag op diverse kantoren van Spaanse instellingen aanslagen gepleegd. Het explosievenopruimingscommando (EOCKL) stelde een onderzoek in en anderhalf uur na het alarm kon het sein veilig worden gegeven. Het koffertje bleek per ongeluk te zijn achtergelaten. In een straal van honderd meter waren mensen uit woningen en kantoren gehaald. Ook een school was ontruimd. Het merendeel van de geevacueerde mensen had het verloop van het onderzoek in de omgeving afgewacht.