John de Wolf keert terug na anderhalf jaar blessureleed

ROTTERDAM, 1 okt. Na achttien maanden blessureleed heeft John de Wolf gisteren in de wedstrijd tegen RKC zijn eerste competitiewedstrijd in het eerste elftal van Feyenoord gespeeld. Hij mocht de laatste vijftien minuten meedoen. 'Toen ik me ging warmlopen werd mijn naam gezongen. Op dat moment realiseerde ik me waarom ik zo hard aan mijn rentree heb gewerkt', zei de verdediger.

In april van het vorige jaar voetbalde De Wolf voor de laatste keer in de eredivisie. Dat was tijdens Sparta - Groningen. Twee dagen later raakte hij op de training gebleseerd aan zijn knie. Hij kwam vorig jaar geblesseerd naar Rotterdam. Pas sinds enige weken is hij volledig fit. De concurrentie in het centrum van de verdediging is bij Feyenoord groot. Afgezien van Fraser en Nortan, die gisteren speelden, heeft technisch directeur Bengtsson ook nog de momenteel geblesseerde Metgod. Aan bespiegelingen wie er straks moeten spelen waagt De Wolf zich nog niet.

Feyenoord kwam weer wat hogerop. Na vorige week nog te zijn afgetroefd door Willem II, werd het tegen RKC vrij gemakkelijk 3-0. De Waalwijkers deden geen poging tot aanvallen, maar wilden slechts met zo'n klein mogelijk verschil verliezen. Nadat Van Hintum kort voor rust rood kreeg, was RKC helemaal niet meer vooruit te branden. Van der Laan, Griga en Blinker maakten voor 15.000 toeschouwers de doelpunten in de Kuip.

De eerste overwinning in een uitwedstrijd van Roda JC was onverdiend. Heerenveen had in Friesland recht op meer dan de nederlaag van 1-2. Boerebach maakt kort voor tijd het winnende doelpunt voor de Limburgers, die eerder dank zij verdediger Trost op gelijke hoogte waren gekomen. Andre de Jong had eerder Heerenveen op 1-0 gezet, overigens na een fout van Boerebach.

NEC blijft ongeslagen. De ploeg versloeg zaterdag Sparta, 3-1. De Nijmegenaren, die sinds 14 april van het vorige jaar niet meer verloren, blijven voorlopig subtopper. Sparta kwam al snel in het duel op voorsprong, door Sandel. Lok, Arts en D'Avray zorgden in de Goffert voor de winst van de thuisclub.

Groningen besliste het gevecht om de derde plaats tegen Willem II in zijn voordeel. In het noorden won de thuisclub met maar liefst 4-1. In het eerste kwartier na de rust maakte de formatie van Westerhof, boeiend spelend voor het eigen publiek, drie doelpunten. In die fase werd Willem II weggespeeld.