Investeerders gaan samenwerken

ROTTERDAM, 1 okt. De investeringsmaatschappijen Venture Fonds Nederland (VFN), Investeringsmaatschappij Nederland (IMN) en Industriele Maatschappij (IM) gaan samenwerken. De drie ondernemingen hebben dit vanochtend meegedeeld.

VFN, IMN en IM houden al wederzijdse belangen in elkaar. Zo heeft IMN een belang van ongeveer 45 procent in VFN en hebben zij op hun beurt gezamenlijk een meerderheidsbelang in IM. De belangrijkste aandeelhouder van Investeringsmaatschappij Nederland is de beleggingsmaatschappij Reiss en Co, met een belang van ongeveer zestig procent.

De drie ondernemingen hebben meerderheidsparticipaties op onder andere het gebied van de distributie van personal computers en randapparatuur (PCCA), de produktie van vliegtuiguitrusting en boilers (Inventum), en in de metaalindustrie (Genius) en in een groep hotels (Baron Hotels).

De ruilverhouding voor aandelen, convertibles en warrants is nog niet bekend. Het biedingsbericht zal begin november verschijnen. Vanochtend waren de beursnoteringen van de betrokken fondsen opgeschort.