Dam tot Dam

De Marokkaan Brahim Lahlafi heeft op overtuigende wijze de zesde editie van de Dam tot Dam loop (van Amsterdam naar Zaandam) gewonnen. De Noordafrikaan was op de tien Engelse mijl in 46 minuten en 52 seconden de snelste van 12.000 deelnemers. Jos Sasse voerde in de beginfase het tempo op. De atleet uit Harreveld dook ook als eerste op uit de IJ-tunnel, maar kon het ritme niet vasthouden. Er vormde zich uiteindelijk een kopgroepje van drie lopers met John Vermeule, Lahlafi en de Kenyaan Wilson Owoyo. Kort voor Zaandam moest Vermeule lossen en even later was een tempo-versnelling van Lalafhi ook Omwoyo te machtig. De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door de Hongaarse Helena Barocsi in 53.55. Zij had ruim een minuut voorsprong op Judith Nagy. Beste Nederlandse was Joke Kleijweg, die vierde werd in 56.00.