Technische steun voor Sovjet-Unie toegezegd

WASHINGTON, 28 sept. De Wereldbank en het Internationale Monetaire Fonds (IMF) zijn bereid tot technische steun aan de Sovjet-Unie, ook al is dat land nog geen lid van die instellingen. De financiele deskundigen uit Washington moeten het land helpen bij het opstellen van nieuwe wetten en kennis overdragen die nodig is bij de hervorming van de Sovjet-economie.

'Beide partijen zijn geinteresseerd in samenwerking. De Sovjet-Unie wil graag de deskundigheid van het IMF en de Wereldbank aanspreken', aldus Vadim Bakarinov, vertegenwoordiger van de Sovjet-ministerraad.

Deze week was een Sovjet-delegatie onder leiding van de president van de centrale bank, Viktor Gerasjtsjenko, als speciale gast aanwezig op de jaarvergadering van het IMF en de Wereldbank. Bakarinov zei gisteren zeer tevreden te zijn met het resultaat van het overleg.

Beladen met documenten van de twee instellingen zei hij dat de Sovjet-Unie op korte termijn samenwerking met het IMF en de Wereldbank zoekt. Een beslissing over lidmaatschap zal volgens hem tegen het einde van het jaar worden genomen door de Sovjet-regering.

Pag.13: Vervolg

    • Roel Janssen