Peru: geen pact met de VS tegen drugs

LIMA, 27 sept. De Peruaanse president Alberto Fujimori heeft gisteren in aanwezigheid van de Amerikaanse ambassadeur gezegd dat hij een controversiele anti-drugs overeenkomst met de Verenigde Staten niet zal tekenen. Volgens het door de VS voorgestele plan zouden zes gevechtseenheden van het Peruaanse leger worden getraind door Amerikanen. Peru is de grootste producent ter wereld van cocabladeren, waarvan cocaine wordt gemaakt. , Ik ben ervan overtuigd dat de oplossing voor het ernstige vraagstuk van de drugshandel ligt besloten in het raamwerk van de Cartagena-top', aldus Fujimori, verwijzend naar de ontmoeting die de Amerikaanse president Bush eerder dit jaar had met de staatshoofden van Peru, Bolivia en Colombia. Peru loopt door de weigering van Fujimori een bedrag van 36 miljoen dollar aan economische hulp mis. (AP, Reuter)