Ontslag voor gegijzelde Fransen

PARIJS, 27 sept. De Franse president Francois Mitterrand heeft zijn regering gisteren opdracht gegeven ongeveer 10 Franse gijzelaars in Irak te helpen die door hun werkgever zijn ontslagen. De zaak kan ertoe leiden dat de Franse regering gaat meebetalen aan de gijzeling van zijn eigen staatsburgers, via de rekening van de hotels waar de technici worden vastgehouden. De werkgever van de Fransen, een tak van het olieverwerkingsbedrijf Technip, heeft de contracten van de groep per 15 september beeindigd, zich beroepend op een clausule in de wet die bedrijven van hun verplichtingen ontslaat in het geval van gebeurtenissen buiten hun macht, zoals natuurrampen. Mitterrand drukte gisteren via zijn woordvoerder zijn verbazing uit over dergelijke praktijken. (AFP, Reuter)