Inbraak bij generaal Navo in Brussel

BRUSSEL, 27 sept. Vermoedelijk drie inbrekers zijn eergisternacht binnengedrongen in de woning van een Amerikaanse generaal die werkzaam is bij de NAVO in Brussel, zo heeft een zegsman van de Amerikaanse ambassade vandaag bekendgemaakt. De generaal, John W. Douglass van de luchtmacht, was tijdens de inbraak niet in zijn huis in de Brusselse buitenwijk Kraainem.

Eerdere berichten van het Belgische televisiestation VTM meldden dat de aanvallers de lijfwacht van de generaal bewusteloos hadden geslagen nadat hij hun had verteld dat de generaal met vakantie was. VTM identificeerde de lijfwacht als sergeant John Ferrymore. Hij is in shocktoestand overgebracht naar een ziekenhuis, nadat een vriend hem had gevonden met zijn handen op zijn rug gebonden en met plakband over zijn mond en ogen, aldus VTM.

VTM sprak van een poging tot ontvoering of moord. Zegslieden van de Amerikaanse ambassade weigerden over deze mogelijkheid te speculeren. De Belgische autoriteiten onderzoeken het incident in samenwerking met Amerikaanse militaire functionarissen.

Ambassadeurs van de 16 NAVO-landen zijn bij een ontmoeting gisteren overeengekomen overleg over terrorisme te intensiveren in verband met Iraakse dreigementen Amerikaanse doelen aan te vallen. (AP)