Beurs verwerkt drukke handel in Robeco-fondsen

AMSTERDAM, 27 sept. Particuliere en professionele beleggers hebben gisteren weer op grote schaal de beleggingsfondsen van de Robeco-groep van de hand gedaan. Van het aanbod behoefde echter maar een klein deel door de Robeco-fondsen zelf ingekocht te worden. Andere marktpartijen namen het grootste deel van het aanbod op. Naar verwachting zal ook vandaag de handel in de fondsen druk blijven.

Bijna de helft van de beursomzet werd gisteren gemaakt door de vier Robeco-fondsen, waarvan Rodamco vanochtend na twee dagen weer in de notering kwam. Van de 468 miljoen gulden (dubbeltelling) van de verhandelde fondsen werd het leeuwedeel in beslag genomen door Rorento, dat met een omzet van 303 miljoen gulden het meest verhandelde fonds op de beurs was.

Van het totale aanbod heeft Robeco gisteren slechts 36 miljoen gulden uit de markt behoeven te nemen, aldus een woordvoerder. Van problemen met de kaspositie, die aan het begin van de week nog ongeveer 1,5 miljard gulden bedroeg, is volgens Robeco dan ook geen sprake.

In Rodamco, waar de eigen aandelen niet langer worden ingekocht, werd 110 miljoen gulden omgezet. De koers daalde gisteren aanvankelijk van fl.73,70 naar fl.55 maar schommelde vanchtend rond de fl.61.