Union

Fietsenfabriek Union uit Nieuwleusen heeft in de eerste helft van dit jaar een geconsolideerd nettoresultaat geboekt van fl.2,6 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar was dat fl.315.000. Het bedrijf verwacht voor de tweede helft van 1990 een soortgelijk resultaat.

In augustus van dit jaar liet de fietsenfabrikant al weten dat de winst dit jaar aanzienlijk hoger zal uitvallen dan de begin 1990 aangekondigde verdubbeling van het resultaat van fl.1,43 miljoen in 1989.

De in 1990 overgenomen bedrijven Feenstra Technische Industrie Dalfsen en Jan Janssen hebben eveneens bijgedragen tot het behaalde resultaat. De tweewielerfabrikant meldt een 'uitstekende orderportefeuille' bij Feenstra. De deelneming van 60 procent van Lonneker Textiles (voorheen Confectiefabriek Kayser) is op 10 september afgerond.