Philips stoot ook laatste aandelen in Signaal af

HENGELO, 26 sept. Philips zal zich geheel terugtrekken uit Hollandse Signaalapparaten, de fabrikant van defensie-elektronica. Dit zegt directeur J. H. J. Bosma van Signaal.

Philips bezit nog twintig procent van Signaal. Dat aandeel wordt volgens Bosma verkocht aan het Franse concern Thomson-CSF, dat eerder dit jaar al 79 procent van de aandelen Signaal kocht. Een woordvoerder van Philips kan de uitspraken van Bosma niet bevestigen. Hij zegt dat Philips pas met een beslissing over het resterende aandeel Signaal komt 'als het zover is'.

Volgens Bosma is het de bedoeling dat Philips de aandelen verkoopt na april 1992, als de Philips-CAO is afgelopen en Signaal geen onderdeel meer is van de sociale structuur van Philips. De woordvoerder van Philips zegt dat er 'formeel geen koppeling is tussen het aflopen van de CAO en een mogelijke verkoop van het aandeel Signaal'. Naast Thomson-CSF en Philips bezit de Nederlandse staat een aandeel van een procent in Signaal.

Bosma verwacht overigens de komende jaren een forse vermindering van de vraag naar defensie-elektronica. Hij heeft al te horen gekregen dat een langlopende order voor radar van Amerikaanse F-16 gevechtsvliegtuigen niet wordt verlengd.

Supplement Economie: Achtergrond