Goodwill Games

Het lot van de Goodwill Games ligt in handen van Ted Turner. De eigenaar van de televisiestations CNN en TBS wil in een vergadering met de voltallige directie beslissen over de toekomst van het sportevenement. De twee edities leverden gezamenlijk 70 miljoen dollar verlies op. Na Moskou 1986 stond Turner 26 miljoen dollar in het rood, de Games in Seattle dit jaar leidden tot een verlies van 44 miljoen dollar. Toch is Kelly, voorzitter van het organisatiecomite, optimistisch over de overlevingskansen van de Goodwill Games. Hij verwacht dat er in 1994 een derde editie komt, in Moskou en Leningrad.

Kelly heeft de grote Amerikaanse televisiemaatschappijen benaderd over de verkoop van de uitzendrechten. Turner heeft laten doorschemeren zijn belang in de Goodwill Games te willen behouden. Wel is hij voorstander van vrij ingrijpende wijzigingen. De Games werd door Turner opgericht om de sportieve contacten tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten te herstellen. Die waren verstoord door de boycot van de Olympische Spelen van Moskou (1980) en Los Angeles (1984).