Foreman

De 42-jarige zwaargewicht George Foreman, oud-Olympisch kampioen en ex-wereldkampioen bij de boksprofessionals, was gisteravond in Londen na 2 minuten en 50 seconden in de eerste ronde klaar met zijn landgenoot Terry Anderson. Na een rechtse hoek op de kaak ging de twaalf jaar jongere Anderson zwaar neer. Het was op dat moment duidelijk dat arbiter O'Connell niet eens behoefde te tellen. Anderson was het 23ste slachtoffer sinds de rentree van Foreman.

George Foreman wachtte in Londen rustig op zijn kans. In de dubbele dekking ving hij de stoten van zijn tegenstander goed op. Later bekende de veteraan wel dat Anderson hem een maal hard op het lichaam had geraakt, maar dat hij dit niet had laten merken. 'Ik wachtte op mijn kans en die kwam kort voor het einde van de ronde. Toen ik hem met die rechtse hoek, de hardste die ik waarschijnlijk ooit heb geplaatst, op de kaak raakte, wist ik dat het gebeurd was.'

Foreman hoopt in 1991 een kans te krijgen op een gevecht om de wereldtitel tegen zijn landgenoot James Buster Douglas, die eerder dit jaar in Tokio Mike Tyson verrassend onttroonde. Douglas verdedigt binnenkort zijn kampioensgordel tegen Evander Holyfield.